Thursday, 26 May, 2022

Økonomi og arbejdet er en af de faktorer der stresser os mest, men hvordan kan det at være frivillig hjælpe?


Mange frivillige oplever at få spørgsmål som ”Hvordan har du tid til alt det?” og ”Hvor får du energien fra?”. Selvom det ikke altid er nemt at svare på, så er virkeligheden at rigtig mange for et break fra hverdagens travlhed med arbejdet, økonomien osv., og det kan man få ved at gøre noget for andre uden at forvente noget igen. Uden at forvente noget igen, kan man stadig få ro, god samvittighed og en følelse af mening.

Økonomi er i toppen

I dagens Danmark er de fleste af os ikke nået at blive 30 år, før end vi har et eller flere lån, som vi tilbagebetaler på. Oftest bruges lånene til en ny bil, boligkøb, en ferie eller et andet omkostningstungt ønske. Men det er ikke alle der er kloge på økonomi, og heller ej alle som har overskuddet eller ønske om at blive det. Men der er muligheder der hjælper dig med at spare penge og få overblik. Og dermed forhåbentlig mindre stress pga. økonomien. Et samlelån, hvor alle dine lån samles et sted, kan spare dig penge på gebyrer og renter mm. Derfor kan det være en rigtig god ide at undersøge dine muligheder for det, ved fx at udfylde formularen på et lånetilbudssite som www.letfinans.dk/samlelån, hvorefter du får tilbud fra flere forskellige låneinstitutter.

Sammenlign samlelånene

Når du får flere lånetilbud er det vigtigt at sammenligne dem og vurdere, hvilket der er det bedste for dig. Det kan være en god ide at snakke med nogen som fx familie, venner eller kollegaer som har lidt forståelse indenfor området. Noget af det som er værd at kigge på, er renter, samlet tilbagebetalingsbeløb og gebyrer mm. Det kan ofte betale sig med grundighed i sammenligningen, inden man beslutter sig for hvilket samlelån man skal vælge.