Thursday, 26 May, 2022

Sådan vælger du det rigtige skrivebord


Det rigtige skrivebord til dit kontor kan få din arbejdsdag til at forløbe meget mere glat, mens det forkerte kan gøre dagen meget lang. Når tiden kommer til at udskifte dit kontorbord, skal du overveje disse vigtige punkter i valget af det bedste skrivebord til dine behov.

Vil det skrivebord, du overvejer at købe, passe til din arbejdsstil og opfylde dine jobbehov? Vil dens størrelse passe godt inden for parametrene og begrænsningerne for dit kontor eller arbejdsområde? Kan skrivebordets overflade modstå de daglige krav til netop dit job og arbejdsmiljø?

Dette er blot nogle af de ting, du skal overveje, når du skal vælge et kontorbord. Og det er fordi det rigtige skrivebord kan hjælpe umådeligt med at udføre arbejdsopgaver på en behagelig, ergonomisk og produktiv måde.

Identificer, hvordan du vil bruge dit skrivebord

Mest computerarbejde:

  • Vælg et skrivebord eller en arbejdsstation, der er specielt designet til computerbrug. Hvis du bruger en PC, skal du sørge for, at skrivebordet har plads eller et rum til at holde CPU’en nedenunder. Se efter indbyggede ledningshuller eller kanaler til elektriske forbindelser – dette giver mulighed for en sikker måde at holde ledninger væk, så de ikke irriterer.

Mest papirarbejde:

  • Vælg et bord til kontoret, der har den mest rummelige overflade som muligt, så det kan rumme dine regneark, bøger eller bunker af vigtige papirer. Du kan også overveje et skrivebord med hylder eller skabsplads.

Kombination af computerarbejde, papirarbejde, møder:

  • Overvej en “L”-formet skrivebordsopsætning for at give mulighed for både arbejds- og mødeplads. Hvis økonomien eller pladsen tillader det, vil en “U”-formet model give endnu mere plads og lave en imponerende præsentation for kunder eller gæster.

Ergonomi og plads

  • Dit skrivebord skal give plads til dine ben; standard skrivebordshøjder på 73 til 76 cm fra gulvet er tilstrækkelige for de fleste personer.
  • For computerbrugere skal tastaturer placeres i en behagelig højde. Tastaturer placeret på traditionelle skriveborde kan være i en for høj højde og kan resultere i betydeligt ubehag eller muskelspændinger for dig, når du sidder og bruger den. Computerborde skal enten være udstyret med en tastaturplatform eller ben, der kan justeres. Vær sikker på, at enhver tastaturplatform er stor nok til at holde en mus.
  • Skrivebordsudstyr og -materialer skal være inden for nem og behagelig rækkevidde og skal have tilstrækkelig plads til ikke at overbelaste skrivebordet, så det føles alt for trangt.
  • Hvis skrivebordet har en skarp kant, kan du overveje at placere en håndledspude langs kanten for at forhindre unødvendigt pres og klemning på den indvendige overflade af håndleddene. På den måde kan du skåne dine håndled en del, som du højst sandsynligvis vil blive overraskende glad for!

Skrivebordsoverflade

Laminat: det mest populære valg

  • En plastfinish, der påføres en trækerne – laminat er overkommelig, holdbar og tåler mere end rent træ eller finér. Den kommer også i en bred vifte af farver og træfibre. For kvalitetslaminat, der bedre kan modstå daglig brug og misbrug, skal du kigge efter et skrivebord med et tykt højtrykslaminat.

Metal eller stål: det mest holdbare valg

  • Selvom det ikke er de mest professionelle i udseende, er metal- eller stålborde gode til skriveborde, der er udsat for langvarig hård brug eller til områder med stor trafik. For at vurdere kvaliteten af disse slags skriveborde kan du kontrollere og føle skrivebordene samlede vægt.

Træ eller finér: det mest elegante valg

  • Finér er et tyndt overfladelag af træ limet til en dårligere bund. Træ- og finérborde ser generelt mere attraktive ud end andre typer skriveborde, men de er typisk dyrere og betydeligt mere sarte; de får let hakker og er ikke velegnede til hårdt eller tungt brug.