Saturday, 01 October, 2022

Lær fordelene ved bambus sengetøj at kende


En af de nye skud på den grønne omstillingsstamme e rbambus sengetøj. Måske du allerede var klar over det, og er bekendt med alle de gode fordele, der kan følge med bambus, men hvis ikke, får du her en introduktion. Bambus sengetøj har nogle fordelagtige egenskaber med sig fra naturens side, som kan hjælpe dig til en bedre søvn, og samtidigt tage hensyn til naturen.

Bambus sengetøj kan hjælpe med søvnen

Spørgsmålet er hvordan det kan det. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er god nok. Altså bambus er naturligt temperaturregulerende, hvilket betyder at det kan holde dig varm om vinteren og hjælpe kroppen med at regulere din temperatur, hvis du døjer med at få det meget varmt eller svede om natten. Derudover er det meget mere absorberende end f.eks. bomuld, så det hjælper med at transportere fugt væk fra kroppen. Det er også antistatisk, som sørger for at dit hår ikke bliver fuldstændigt uglet. En mindre vigtig detalje måske, men ikke desto mindre dejlig at få med i pakken. Det bør også nævnes at det er super blødt, så hvis man har sensitiv hud, er det det helt rigtige valg. Og til sidst er det selvfølge, som nævnt i starten et bæredygtigt alternativ. I hvert fald hvis det lyocell sengetøj.

Det bør være lyocell sengetøj?

Hvis du vil prøve et sæt bambus sengetøj og gerne vil have noget der er bæredygtigt, er det vigtig at forstå at ikke alt bambus er bæredygtigt. Det er desværre en myte der er blevet ret udbredt efterhånden. Bare fordi noget er lavet i bambus, betyder det ikke at det er bæredygtigt. Hvis man skal finde det mest miljøvenlige bambus sengetøj, så skal man lede efter lyocell sengetøj. Lyocell refererer til en bestemt, prisvindende måde at fremstille tekstil fra f.eks. bambus på. I denne fremgangsmåde bruger man så få kemikalier som muligt, af dem man bruger, bliver op mod 100% genanvendt til næste produktion, og så udleder man ikke kemikalier i naturen, som ved andre produktioner. Derfor er det helt klart den mest anbefalelsesværdig form for bambus du kan finde derude.