Thursday, 09 February, 2023

Derfor skal du glæde dig til at få nyt tag


Står du i en situation, hvor du skal have skiftet dit tag? Så er der alt mulig god grund til at juble! For på trods af at naturligvis koste penge, og dermed udgøre en udgift, så er et nyt tag en fantastisk inverstering for de fleste husejere!

Årsagen til, at der skrives ’for de fleste’, skal findes i det faktum, at et hus i et område med meget lave boligpriser f.eks. ikke ville stige med tilsvarende værdi i forhold til den pris, som taget udgør. Det kan du læse mere om senere.

Et nyt tag pynter

Et nyt tag er naturligvis med til at pynte på din bolig. Og da taget udgør 50% af det visuelle udtryk fra huset, er det et vigtigt element. Særligt hvis du står i en situation, hvor du måske går med overvejelser om at sælge. I denne situation vil dit tag være med til a præsentere et langt mere attraktivt hjem. Både fordi det er én ting mindre, som den potentielle køber ikke behøver tænke på, men også fordi, det sender signaler om et velholdt hus. Indtrykket bliver derfor: Hvis der er styr på det udefra, er der nok også set indefra. Det kan betyde meget for en købers overvejelser.

Et nyt tag kan give bedre indeklima

Det er ikke kun visuelt, at et nyt tag kan forbedre. Også indeklimaet kan blive påvirket positivt af et nyt tag. For selvom det naturligvis også afhænger meget af hjemmets isolering, så er et utæt tag ofte med til at give træk og kuldebroer. Den slags kan føre til irritationer. Heldigvis kan det nye tag være med til at få gjort bugt med de problemer.

Mange udnytter desuden montering af et nyt tag ved at samtidig få lagt mere isolering ind i huset – navnlig omkring loftet. Hermed kan huset også blive mere attraktivt set fra et energimæssigt perspektiv.

Husværdien stiger

Et nyt tag giver ofte en tilsvarende stigning i ejendomsvurderingen. Er der en samlet nyt tag pris, som udgør f.eks. 150.000, vil boligen typisk stige med samme værdi.

Undtagelsen er dog, at hvis huset ligger i et område med meget lave boligpriser sammenlignet med markedet, så er tommelfingerreglen ingen garanti. For størstedelen af landets boligejere vil der dog være tale om en god investering, hvor huset både får nyt flot liv og bliver mere værd.