Thursday, 09 February, 2023

De 3 bedste træningsmaskiner til hjemmetræning


Foretrækker du at træne hjemme fremfor i et træningscenter, så er du ikke alene. I dag er vi flere og flere, der vælger at udstyre et trænings-rum i hjemmet. I en travl hverdag kan det være svært at nå i fitnesscenter, og sammenholdt med at udstyret til hjemmetræning hele tiden bedres, så er valget ikke svært – hjemmetræning er et hit. 

I følgende afsnit vil vi præsentere 3 træningsmaskiner, der med lethed kan placeres i hjemmet, og som på hver sin måde sikrer dig en optimal træning – og uden at du må sætte timer af til projektet. 

Træningsmaskiner – det praktiske og sunde valg

1. Crosstrainer

En crosstrainer er et godt valg til dig, der gerne vil have en helhedsorienteret træning.

Denne maskine kommer omkring hele kroppen, og holder alle led og muskler i arbejde. En crosstrainer er let at bruge, og udgør en meget lav risiko for skader.

Maskiner er desuden let at holde, og tager ikke meget plads – du kan med andre ord nøjes med blot én maskine til en helkropstræning. 

Se mere på nysport.dk, hvor du finder anmeldelser af de forskellige træningsmaskiner. 

2. Løbebånd

Løb er en skøn træningsform. Du styrker din cardio, din krop og dit blodomløb, når du løber. Derudover forbrænder du kortisol og adrenalin, hvorfor du nedbringer kroppens stressreaktioner, og du sparker gang i hjernens lykkehormoner. 

Løb er en træningsform for både krop og sind, og med et løbebånd derhjemme kan du passe din træning når som helst – også når du blot har 20 minutter at gøre med. 

Det kan være svært at holde løberutinen ved lige, når det er vinter og koldt i vejret – men har du løbebåndet stående i hjemmet, så er det ingen sag at holde formen. 

3. Romaskine

Mange mener at kunne bevise, at en romaskine er den mest effektive træningsmaskine af alle, når vi ønsker at styrke hele kroppen. 

Trænings med romaskine får fat i alle større muskelgrupper, og kommer hele kroppen omkring. Det er en træningsform, der kan overbelaste, hvorfor du bør gå til opgaven med en passende og hensigtsmæssig intensitet. 

En romaskine er praktisk og nem at have i hjemmet – de moderne udgaver kan pakkes sammen og gemmes væk, fx. under sengen, når de ikke er i brug, hvilken gør romaskinen til et oplagt valg af træningsudstyr til hjemmet. 

Derfor bør du træne hjemme

Når vi er afhængige af at skulle udenfor eller i fitnesscenter for at få klaret den daglige træning, så har vi bragt for mange påvirkelige faktorer ind, og det kan blive svært at holde en rutine – det er koldt, vi er kommet sent fra arbejde osv. 

Når vi har udstyret stående hjemme, så er det nemt at gå til, og det bliver ikke noget, vi skal tage tilløb til – derfor bliver succesraten højere.