Sunday, 26 March, 2023

3 tips til dig, der skal ud at rejse med børn


Hvis du skal ud at rejse med børn første gang, så er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt, så turen forløber så roligt som overhovedet muligt. Det kan dog være svært at finde ud af på egen hånd, og derfor følger her en række gode råd, som du kan benytte dig af.

Børnene bør være med i planlægningen

Du bør sørge for at inddrage dine børn i planlægningen af ferien. På den måde vil de føle, at de selv er en del af ferien, og at de ikke bare er med på tur. Du kan eksempelvis spørge dem, hvad de gerne vil nå, og hvad de vil prøve at se. Samtidig kan de få et budget at arbejde med, så de selv kan planlægge noget af turen.

Det kræver naturligvis, at børnene er lidt større, så de rent faktisk kan vurdere, hvad der er råd til. Alternativt kan du give dem nogle muligheder, som de kan vælge mellem. Det kan eksempelvis være forskellige aktiviteter, som befinder sig i nærheden af de sted, hvor du gerne vil hen på ferie.

Det handler om at være fleksibel

Når børnene skal med på ferie, så er det ikke altid, at det hele ender med at gå, som I ellers havde planlagt det. Det kan hurtigt ende med at blive en tur, hvor der opstår nogle ting undervejs, som I ikke kunne have forudset på forhånd. Derfor handler det i høj grad om at være fleksibel, når du skal have børnene med på ferie.

Derfor er det en god idé ikke at pakke alle dagene ind i ting, som I har planlagt på forhånd. Det kan hurtigt ende med at blive for meget for de små børn, og derfor er det en god idé, hvis der er lidt plads i kalenderen til, at I kan være impulsive eller bare ligge og slappe af, uden I nødvendigvis skal foretage jer noget.

Alle bør pakke let

Det er en god idé at pakke let, når børnene skal med på ferie. Du kan med fordel investere i en kuffert til børn, hvis du gerne vil have, at børnene selv får lidt medbestemmelse, men du bør være med til at pakke for dem, så du er sikker på, at de rent faktisk får det hele med, når I skal du på tur.

Det er dig, der har det overordnede ansvar, men hvis du pakker let, så får I nemmere ved at komme rundt. Dermed skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt du skal slæbe rundt på en masse tunge tasker og lignende. Det bliver også nemmere at komme rundt i lufthavnen, hvis børnene selv kan bære deres kuffert.